Søg

Kina & Krypto

Opdateret: 18. apr. 2018

Alt hvad du har brug for at vide om den kinesiske drage & krypto


📷

Kina — kort & godt:

Kina er ikke et demokrati, Kina er nærmere en kommunistisk stat, der begrænset har åbnet sig op for kapitalismen siden i de sidste 30 år. Med en befolkning på 1.4 milliarder og et GDP på 11.7 billiarder, er det en verdenskraft hvis beslutninger har global effekt — også når det kommer til krypto.

Den kinesiske regering er kommunistpartiet, og er sammensat af forskellige grene under den nuværende leder Xi Jinping og det kinesiske folk har generelt en stor respekt for lederne og Xi — hvad end man kalder det propaganda/hjernevask eller stærk ledelse.

Som det ses i Rusland, kan den kinesiske regering føre beslutninger enormt hurtigt ud i livet, da der bestemmes centralt, og ikke bliver stillet så mange spørgsmålstegn ved beslutningerne — kineserne er generelt autoritetstro til fingerspidserne. Dette kan være svært at sætte sig ind i som dansker, men i lande med så mange indbyggere, kan det være en nødvendighed for at holde sammen på landet.


Begivenheder i Kina ifm. krypto:

  • Januar 2017: Kinesisk handel estimeres til at udgøre 80–98% af den globale handel med krypto-valutaer.

  • August 2017: Kina forbyder alle handelsplatforme og ICO’s. Bitcoin falder fra $4900 til $3000.

  • Januar 2018: Kina forbyder mining af krypto-valutaer i Kina.

  • Februar 2018: Kina forbyder brugen af alle udenlandske krypto-valuta handelsplatforme.


Kina’s & dens valuta ¥

Kina udøver streng kontrol over sin valuta, og kontrollerer og manipulerer den gerne (lige nu er ¥6.29 = $1).

Udover at manipulere valutaen udøves også kontrol over den enkelte kinesers pengebeholdning, da det ikke ønskes at valuta flyder ud af landet — der er en begrænsning på $50.000/år når det kommer til at konvertere til andre valutaer.

Af denne grund har Kina nedlagt forbud mod krypto-valutaer, da regeringen ikke vil miste kontrollen med sin pengebeholdning eller valuta — kryptovalutaernes og blockchainens hjørnesten decentralisering, er derfor en stor trussel mod regeringens ønske om central kontrol.

Det kinesesiske folk & krypto

Kineserne elsker krypto af disse grunde:

· Det er en mulighed for at tjene penge

· De elsker at gamble (Macau er nu større end Las Vegas indtjeningsmæssigt)

· Krypto er hypet på verdensplan, og det tiltrækker (også) kineserne


Kina’s effekt på krypto

Kina’s bevægelser har helt klart en stor effekt på krypto, og selv efter alle forbuddene og de negative nyheder estimeres Kina til at stå for mellem 20–50% af den globale handel.

Dette kan lade sig gøre ved kineserne simpelthen bruger en VPN, der giver dem en ”falsk” internet-adresse uden for Kina, og de på den måde stadig kan handle, som om de sad i et andet land.

Kinesiske miners er, hvis ikke de største, så blandt de største i verden — og et nationalt forbud rører dem ikke. Mining i den størrelsesorden er big business, og deres mining stationer rykker de simpelthen bare til andre lande. Senest har man set Binance (stor handels-platform for krypto) bruge samme taktik, da de simpelthen rykkede fra Kina til Hong Kong, og nu har spredt sig til 3 lande samtidig, for at kunne fortsætte med at køre deres platform, hvis et af landene skulle forbyde dem.

Dette betyder dog ikke at krypto-markedet ikke reagerer negativt på disse nyheder, da de indgyder FUD (frygt, uro og tvivl) i markedet og dem der agerer på det.


Kina & krypto - globalt set

Os der kigger på Kina udefra, kan forsigtigt karakteriseres ved at have en vis ignorance og mangel på forståelse overfor hvad vi ser, og hvad det betyder.

Dette er nogen gennemgående udtryk man tit ser i forbindelse med Kina og krypto:

· ”XXX har indgået partnerskab med Alibaba! Den kommer til at stige! Lamborghini-tid!”

· ”Det bare kinesiske hvaler der leger med markedet

· ”Kina er ved at vågne! Markedet kommer til at gå amok!”


Det vi skal forstå, er:

· Den kinesiske regering er totalt ligeglad med hvad vi og andre tænker, og gør toalt hvad den har lyst til.

· Kina er ikke kun Alibaba.

· Alibaba kommer ikke til åbent at lave partnerskab med nogen krypto-valuta uden regeringens velsignelse — selv Jack Ma (Ali Baba’s grundlægger) bøjer sig for kommunistpartiet.

· Drag aldrig konklusioner eller tro på rygter om hvad du hører den kinesiske regering vil gøre. Den kinesiske regering er langt mere magtfuld end vi kan forestille os, og går sine helt egne veje. Fx har der været en masse håb og rygter om at Kina ville løfte sit forbud mod krypto, men i stedet blev udenlandske handelsplatforme forbudt.


Vi må prøve at kigge på situationen objektivt:

· Ja, Kina’s negative nyheder påvirker priserne en del, specielt da de fleste folk der investerer i krypto bare vil tjene penge — husk at 90% af markedet, ikke har nogen idé om hvad de laver — prøv at vær smartere end dem.

· På den lange bane vil de krypto projekter der er solide overleve, og blive mere værd, trods små fald i pris ved negative nyheder — invester i de holdbare projekter, frem for dem der er hypet lige nu.

· Krypto ér decentralisering, og det provokerer regeringer og centrale instutioner med magt, hvorfor de selvfølgelig vil prøve at bremse/regulere det, men på den lange bane vil decentraliseringen spille en større og større rolle, ligesom vi har set det med Uber, Airbnb, osv. — det er i den retning verden går.

· Lige nu er markedet på et lavpunkt, og det kan sagtens tage nogle måneder før det har kommet sig, men det kan sagtens være at der går lang tid før det kommer så lavt igen, hvorfor nu kan være en fantastisk købsmulighed. At nogle regeringer og institutioner nu har skruet bissen på over for, med negative nyheder til følge, viser bare en ting: krypto/blockchain og decentraliseringen der følger med, er en udviklingen der ikke kan ignoreres og skal tages seriøst.

Al respekt til @CryptoGodfatha, som har været en (mildt sagt) stærk inspiration til denne artikel.

KONTAKT

© 2018 af Jens Ibsen & Johan Stockmarr